UX/UI research & design

Wat klanten van jouw online aanwezigheid vinden, bepaalt voor een groot deel wat men van je hele merk of organisatie vindt. Het is dus belangrijk om niet alleen een app of site te bouwen die het simpelweg ‘doet’, maar waar men ook een positieve gebruikerservaring uithaalt. Laat het nou net zo zijn dat je ons UX- en UI-team hiervoor wakker kunt maken.

Wat is UX en UI research en design?

UX-designers houden zich bezig met de online gebruikerservaring (de functionaliteit). UI-designers werken meer op de voorgrond en zijn voornamelijk bezig met de gebruikersomgeving (de vorm): hoe een website, app of webshop werkt en eruitziet. Goed begrijpen hoe de gebruiker denkt, om zo een app of site te bouwen waar men soepel doorheen gaat. Dat kan alleen wanneer alle elementen op logische plekken staan, daar komt het eigenlijk op neer. Maar wat is logisch? Die vraag houdt onze researchers bezig.

Bezoekers vormen in 0,05 seconden een mening over een website.

Wat is de toegevoegde waarde?

Een website die voor jou fijn werkt, bezoek je vaker. Door tijdens de hele ontwikkelingsfase research te doen, in gesprek te blijven met de doelgroep en te testen bij de eindgebruiker, zorgen we voor een goede product/market-fit.

Wat doen we precies?

We identificeren de context, emoties, doelen en motivaties van de gebruiker en verdiepen ons in de problemen die zij online tegenkomen. Dit doen we door kwalitatief gebruikersonderzoek in de vorm van interviews, focusgroepen en user tests, maar ook samen met jou in de vorm van een workshop. Uitkomsten verwerken we in personas, customer journeys en service blueprints. Zo blijft het hele team op één lijn, waar na het bouwen en testen van de wireframes het werken aan een prototype begint.

Wat kunnen we voor je doen?

We zeggen niet dat we de gebruiker begrijpen, we laten het ze zelf ervaren. Door goed te luisteren, implementeren en testen, creëren onze specialisten designs en prototypes die de juiste snaar raken. En zo niet, dan blijven we itereren: ontwerpen, prototypen, testen.

Heb je vragen?

Stel ze aan Milan, onze
Lead Digital Design.