Buyer persona's

Welke doelgroep spreek je aan en wat beweegt ze? Van onboarding tot sales: iedereen binnen je bedrijf kan een buyer persona goed gebruiken. Met een buyer persona leer je je doelgroep door en door kennen waardoor je content kunt creëren die precies aansluit op wat ze graag zouden willen.

Wat is een buyer persona?

Je kunt een buyer persona zien als de belichaming van jouw doelgroep. Een persoon met bepaalde gedragingen, een uitgesproken of juist ingetogen karakter en eigenzinnige behoeftes. Door een buyer persona op te stellen krijg je gevoel bij de leefwereld van jouw doelgroep, waardoor je creatieve oplossingen kunt ontwerpen waar ze écht op zitten te wachten.

93%

van de bedrijven die hun doelstellingen halen, hebben deze gebaseerd op een gedetailleerde buyer persona.

Wat doen we precies?

Wat voor persoonlijkheid heeft je klant? Wat doet jouw doelgroep in hun vrije tijd? En, als je ze een naam zou moeten geven, wat was die dan? We verdiepen ons in de leefwereld en leggen vervolgens de relatie met jouw product of dienst: wat kan jij betekenen en hoe kan jij net dat stapje extra zetten om boven alle verwachtingen te voldoen? Het wauw-effect, daar gaan we voor.

Wat is de toegevoegde waarde?

Een strategie en communicatie op basis van aannames, dat kan natuurlijk niet. Als je je doelstellingen niet op de doelgroep baseert, sla je de plank volledig mis. Met een buyer persona stop je alle kennis over jouw doelgroep in één 'lichaam', waardoor er geen kans is dat jouw boodschap of merk niet gehoord en gezien worden.

Wat kunnen we voor je doen?

We kijken naar wat anderen over je bedrijf zeggen en luisteren naar wat je zelf zegt. Kwalitatief en kwantitatief. Deze inzichten en de kennis die we uit de gesprekken met je doelgroep halen, vormen de basis van elke vorm van communicatie en de strategie van je bedrijf. En dus ook voor de buyer personas. Samengevat: wij doen het onderzoek, stellen de buyer personas op en helpen je zo groeien.

Heb je vragen?

Stel ze aan Melanie, onze
Brand Consultant