Build your own brand movie

PARDIS FAQIRI - 14 OKTOBER 2021
4m
scoop

Ieder mens houdt van een goed verhaal. Dat film wordt gezien als de ultieme vorm van storytelling, is dan ook zo gek nog niet. Anna schreef er uitgebreid over in haar blog: Storytelling 101: 5 simpele regels om te gebruiken bij je brand story. De mens heeft verhalen altijd al verwerkt door middel van beeld. Lees je een boek of een artikel in de krant, dan schets je onbewust al beeldend de scenario’s tot in detail in je hoofd. Je ziet het voor je. Als content creator bij Ice Cream Media ben ik hier dagelijks mee bezig en vertel je in deze blog welke voorbereiding ervoor nodig is om met jouw merk een onvergetelijke indruk te maken. Klaar voor? Actie!

Brand video

Het uitgangspunt van een brand video is het weergeven van jouw merk. Het gaat hierbij niet om verkoop. Het gaat erom dat consumenten je merk leren kennen en onthouden wie je bent. De koning van de branded content is ongetwijfeld Coca Cola Company. Met hun herkenbare deuntje en jaarlijks terugkerende kerstcommercial geven zij hun persoonlijke toch aan het merk. En dát wil je ook, want videomarketing schijnt the next big thing te zijn. Aan de slag dus.

Jouw eigen brand video

Er zijn zeven belangrijke aandachtspunten die je brand video kunnen maken of breken. Doorloop ze met zorg, dan kan er tijdens de productie vrijwel niets meer misgaan.

  1. Wat is het doel en de boodschap van de video? Wat wil je met jouw video bereiken en hoe zou je dit het liefst aan de kijker willen overbrengen? Welke boodschap wil je dat je doelgroep over jouw merk onthoudt? Denk hier goed over na en zorg ervoor dat je het helder kunt verwoorden.
  2. Je merk heeft misschien al een eigen tone of voice die je kunt gebruiken. Het gebruik van video is perfect om deze tot leven te brengen. Neem bijvoorbeeld Coolblue: hun fluitje, subtiele voice-overs, vriendelijke stemmen en gebruik van muziek zijn herkenbare assets van het merk die terugkomen in hun video’s. Ze verlichten ingewikkelde of serieuze onderwerpen met droge humor en laten zo hun persoonlijke touch op beeld schitteren.
  3. Welke element is leidend in jouw brand video? Wees creatief. Is het een stem die je nieuwsgierig maakt, een plottwist waar naartoe wordt gebouwd of een irritant deuntje dat je als kijker maar niet uit je hoofd krijgt. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je blijft verrassen en de kijker laat nadenken. Al is het maar voor heel even.
  4. Visualiseer je verhaal, en dus het script. Voeg de puzzelstukjes samen. Elke zin van iedere scène moet gekoppeld zijn aan een beeld dat het verhaal versterkt. Heeft de voice over het over ‘de perfecte match’, laat je creativiteit de vrije loop en bedenk beelden die hierbij passen. Bijvoorbeeld een hond met zijn baasje zoals we in de video voor DIQQ deden.
  5. Op welke kanalen ga je jouw verhaal weergeven? Op basis hiervan worden namelijk onder andere de formaten van het beeld bepaald. De kadering moet erop worden afgestemd. Instagram is bijvoorbeeld geschikt voor verticaal beeld, vanwege de story-functie, en LinkedIn en televisie gebruiken het liefst nog een 16:9 format. Wees je hiervan bewust en bedenk je dit dus voordat de beelden geschoten worden. Zorg ervoor dat de kanalen aansluiten bij jouw merk en doelgroep.
  6. De productie van je brand video geef je meestal uit handen aan specialisten, zoals wij. In deze fase ondersteunen we bij het polijsten van je concept en krijgt de video de final touch. Na pre-productie volgt de productie: de dag(en) dat de brand video wordt gefilmd en de opnames worden gemonteerd zoals jij ze hebt beschreven. Maar dan zijn we er nog niet! Post-productie omvat vaak het langste onderdeel van het traject. Hierbij komen color graden, visual effects, design en een sound mixdown kijken. Hierover een andere keer meer.
  7. Als jouw brand video eenmaal naar buiten is gebracht is, wil je tot slot weten wat de resultaten ervan zijn. Hiervoor moeten de cijfers in de gaten gehouden worden. Dit doen onze online marketeers. Als de video als organische post of in advertentievorm op bijvoorbeeld social media geplaatst, dan heb je onder andere inzicht in het bereik, aantal clicks en (afgekeken) views.

Naast het vastleggen van je merkidentiteit komen bovengenoemde aandachtspunten allemaal neer op het bouwen aan merkvertrouwen. Authenticiteit is hiervoor belangrijk. Jouw verhaal vertellen, zoals het het beste bij jouw merk past. Kun je wel een handje of twee gebruiken? Bel, mail of kom dan even bij ons langs.
Ice Cream Media helpt graag.

Heb je vragen?

Stel ze aan Pardis, onze Allround Content Creator.

Trek in meer blogs?