Vaqancies

Vaqancies, een SaaS-bedrijf gevestigd in Amsterdam, biedt diverse HR-oplossingen aan die bijdragen aan het verbeteren van jouw employee experience.

Het Verhaal

Het recruitmentproces als pijler voor de candidate experience

Maar liefst 76% van de bedrijven geeft aan dat het niet kunnen aantrekken van de juiste medewerkers de grootste belemmering voor bedrijfsgroei vormt. Tegelijkertijd geeft 60% van de kandidaten aan dat diens ervaringen met wervingsprocedures matig tot zeer slecht is geweest. Sterk verouderde werken-bij websites, met nietszeggende vacatureteksten, en recruitmentprocessen waarbij werkgever centraal staat zijn de voornaamste boosdoener.

Vaqancies UX workshop met post-itsDesign systeem voor Vaqancies

Uitdaging

De kandidaat centraal stellen in het wervingsproces

Vaqancies wilde een nieuwe website waarin de verschillende onderdelen van diens SaaS-oplossing duidelijk worden toegelicht. Bedrijven moesten meekrijgen dat het centraal stellen van de kandidaat (in zowel de vacatures als het wervingsproces) en een duidelijke employer brand leidt tot de minste afvallers en tot het aantrekken van de best passende werknemers. Met de oplossing van Vaqancies kunnen werkgevers hun beoogde doel behalen: indruk maken op kandidaten.

Ice Cream Media Case

Het proces

Samen met Vaqancies terug naar de tekentafel

De branding en de website van Vaqancies moesten op de schop, omdat de SaaS-oplossing in een jaar tijd flink was veranderd. Samen met Vaqancies gingen wij terug naar de tekentafel om de missie en visie van Vaqancies opnieuw vast te leggen. De nauwe samenwerking leidde tot een rebrand en een daarbij aansluitende content- en marketingstrategie.

Vaqancies Werken-bij en ATS systeem
Vaqancies data en caseVaqancies medewerker drinkt koffie en kijkt uit het raam

Het resultaat

Een mooie website, die bezoekers informeert over het optimaliseren van de candidate experience

Met de nieuwe website en de daarop aansluitende content strategie krijgen werkgevers een duidelijk beeld welke factoren bijdragen aan een positieve candidate experience.

+67%

SEO score

165%+

Paginaweergaven

-93%

 Bounce rate

Ice Cream Media heeft Vaqancies geholpen met de rebranding en de redesign van onze website. Het team was betrokken, enthousiast en kon snel schakelen. Met als eindresultaat dat wij nu een website hebben waar alle aspecten van onze HR-oplossing goed naar voren komen.

Ruth de Bruijn, Account Executive

Heeft jouw bedrijf een nieuwe smaak nodig?

Ice Cream Media medewerker

Milan Houter

Lead Digital design

Ice Cream Media medewerker

Niki van Koningsbruggen

UX Researcher