Rampage

Control your game with Rebels Rampage

SEO & SEA

Campaign Video

Social Media

Copywriting

Heb je weleens een briljant idee gehad voor een product of merk, maar wist je niet hoe je het moest positioneren in een sterk concurrerende markt? Ben je net een bedrijf gestart, maar heb je geen idee hoe je aantrekkelijke teksten moet schrijven om je doelgroep te bereiken? Of vrees je dat je niet in staat bent om een doelgroep te vinden die je producten zal proberen en loyaal blijft aan je merk? Het zijn slechts een paar van de issues waar Rebels Rampage tegenaan liep toen zij werkten aan de lancering van het merk en de webshop, waarin energie- en focusboosters aangeboden worden.

Met een doelgroep die grotendeels gamers, streamers en young professionals omvat, wilden we er zeker van zijn dat Rebels Rampage zou aansluiten en een topspeler zou zijn. Om van de lancering een succes te maken dook ons marketing- en contentteam in het merkverhaal en ging aan de slag.

Klaar voor lancering

Door en voor young professionals, dat is Rebels Rampage. Het team had een duidelijk idee: gezondere alternatieven bieden aan streamers en gamers die gedurende de dag een focusboost kunnen gebruiken. Of je nu aan het gamen of studeren bent, of op het punt staat om een grote presentatie te geven, Rampage wil dat iedereen wint.

Wanneer je een nieuw merk of een nieuw bedrijf lanceert, begin je vanaf nul. Samen met team Rampage werkten we aan de brand identity, marketing en socialmediastrategieën en hielpen we met de content van de website en webshop. Omdat we er zeker van wilden zijn dat het merk een connectie met de doelgroep zou maken, was de belangrijkste focus van onze advertenties het creëren van een epic campagnevideo die een blijvende impact zou maken.

Productie, shotlist en actie!

Gebruik van kleur was belangrijk. Felle kleuren het liefst. Het gaat tenslotte om energieboosters. Fotografie en de campagnevideo moesten snel, fel en gedurfd zijn. We bedachten Control Your Game als passende pay-off en creëerden een storyboard om onze ideeën te delen met het Rampage team.

Nadat we het eens waren over het storyboard en het script, regelden we de productie en zorgden we ervoor dat er meer dan vier locaties werden voorbereid. Alle rekwisieten stonden gereed en we zorgden voor een soepel verloop van de shootdag door vooraf een shotlist op de stellen. In slechts drie dagen tijd is de video opgenomen, gemonteerd en afgewerkt met 3D elementen in post-productie.

De videocampagne was een groot succes en bereikte meer dan vijfduizend accounts, waarvan de helft Rebels Rampage nog niet op Instagram volgde. Met hulp van onze copywriters kwam daar snel verandering in. Binnen twee maanden na de lancering had Rebels Rampage bijna zevenduizend volgers op Instagram. Een waanzinnig succes voor een pas gelanceerd merk.

Alsof je met vrienden praat

Rebels Rampage is een merk dat door en voor young professionals gemaakt is. Het team wilde een community creëren waarin de doelgroep direct met elkaar in contact kan komen en producten aanbieden die passen bij de hectische levensstijl van deze groep. Bovendien was het als nieuwe speler op de markt heel erg belangrijk om een band op te bouwen, om onder andere merkbekendheid te krijgen en vertrouwen te ontwikkelen.

Om het team te helpen bij het creëren van deze connectie, ontwikkelden onze copywriters en brand consultants de Rebels Rampage tone of voice en producsslogans: edgy, speels en professioneel. Een van de manieren waarop we dit hebben toegepast, was door gamingtermen en -referenties te gebruiken in alle geschreven teksten. Met scherpe slogans als Join the Rampage en Tear up de Competition hebben we de klant geholpen om zijn bereik op social media uit te breiden, marketinginspanningen een boost te geven en het merk te voorzien van branded webshop copy.  

Een van de obstakels voor een gloednieuwe speler is dat het ontzettend moeilijk is om je te onderscheiden van de concurrentie. Vooral in een competitieve markt. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep onthoudt wie je bent en dat ze weten wat je aanbiedt? Rebels Rampage en de producten memorabel maken was een belangrijk doel van onze copywriters. We maakten veel gebruik van alliteratie. Dit zorgt er niet alleen voor dat namen makkelijker te onthouden zijn, maar het stimuleert de hersenen ook om op een dieper niveau met je merk bezig te zijn.

Aanwezig op Google

Als nieuw merk met een nieuwe webshop is het in het begin lastig om te ranken op Google. Net na de lancering is nog niemand op de hoogte van je merk en is er nog weinig vertrouwen. Dit blijkt uit de zoekresultaten op Google. Bovendien moet een website domein-autoriteit opbouwen. Daarom is het essentieel om een solide SEO- en SEA-strategie te hebben die zich richt op de kortetermijndoelen en de langetermijndoelen.

Een van onze kortetermijndoelen was om Rebels Rampage snel op te zetten. We hielpen met het aanmaken van een Google My Business pagina, het controleren en schrijven van title-tags en meta-beschrijvingen en met het opzetten van de technische implementatie van de webshop. Daarnaast lanceerden we verschillende advertenties en campagnes op Facebook en Instagram die al een groot publiek hebben bereikt.

De langetermijnstrategie omvatte een zoekwoordenonderzoek dat onze copywriters implementeerden. Bovendien werken we nu als langetermijnpartner continu samen om de meta-descriptions, title-tags en websitecopy te verbeteren. Binnen twee maanden boekten we het eerste succes en verscheen het merk op de eerste pagina van de Google zoekresultaten. Het resultaat van de samenwerking tot zo ver? Overtuigende copy voor een klantgerichte webshop, geweldige resultaten op Google die elke dag verbeteren en een campagnevideo die de doelgroep van Rebels Rampage omver heeft geblazen.

Sta je op het punt om jouw ideeën met de wereld te delen en een nieuw merk op te zetten? Ben je benieuwd hoe ons marketing- en contentteam je op een originele manier kan helpen? Bel of mail ons dan. We bespreken je wensen en nemen alle mogelijkheden door to help you control your game.

Van één persoon naar 20 medewerkers

Het begon allemaal in 2017, toen Michiel de Graaf zijn eigen IT-recruitmentbureau DIQQ startte. De visie was duidelijk: IT-recruitment moest doeltreffender, transparanter en innovatiever worden. De focus moest niet uitsluitend op kortetermijnresultaten komen te liggen, maar met name op langetermijnrelaties die leiden tot tevreden klanten en kandidaten.

20

Clients

20

Clients

20

Clients

20

Clients

Rampage op de kaart gezet

De rebranding en nieuwe website hebben de eerste vruchten al afgeworpen. De komende tijd zal hierop doorgebouwd worden met betaalde social media-campagnes.

Bekijk de website
4k

Google impressies

6,8k

Instagram followers

706k

Impressions

438k

Reach

Heeft jouw bedrijf een nieuwe smaak nodig?

Emma Greenwood

Neem contact op