Philips

Awareness video waarin emotie centraal staat

Campaign Video

Storytelling

Op welke manier communiceer je technische voordelen van medische software? Door nadruk te leggen op de emotionele meerwaarde.

Een software-update van de Magnetic Resonance Scanner (MR) helpt medische teams bij een efficiënter werkproces, onder andere vanwege de verbeterde afbeeldingskwaliteit. Philips wil de voordelen van de nieuwe software vastleggen. Om de update onder de aandacht te brengen is er een video ontwikkeld die het effect van de software op de gebruiker vastlegt, zonder hier technische feiten en cijfers bij te betrekken.

Om te laten zien welk effect de nieuwe software heeft op medische teams, belichtten we de voordelen vanuit emotioneel oogpunt. Het zijn de mensen die er uiteindelijk mee moeten werken, dus is het belangrijk dat het voor hen goed voelt.

Begrijpen wat de rollen zijn

We verdiepten ons in de verschillende rollen binnen een medisch team om goed te begrijpen hoe iedereen te werk gaat. Om de connectie tussen mens en product te creëren legden we de focus in het concept op wat je met de software kan en welk gevoel het je geeft, in plaats van hoe het precies werkt.

People first and the rest will follow

We schetsten een real-time situatie waarin de software door medewerkers gebruikt wordt bij meerdere patiënten. Door letterlijk in te zoomen op de schermen werpen we een blik op de user interface vanuit het perspectief van de gebruiker, de technologist.  

Een voice-over neemt je mee in het verhaal. Dit creëert ruimte om met de beelden meer te focussen op de emotie van de gebruiker. Naast de voice-over verwerkten we ook graphics en animaties. Om ervoor te zorgen dat de kijker deze goed begrijpt terwijl je de voice-over ook hoort, moest het beeld niet afleiden. Daarom is er zo min mogelijk bewogen met de camera. De kalme stem en de langzaam bewegende beelden vormen samen rust, zekerheid en overzicht, wat de weergegeven emotie van de gebruiker nog eens extra versterkt.  

We eindigen met een close-up van het gezicht van de technologist. Zo laten we met het laatste beeld de kijker achter met het exacte gevoel dat we met de video willen overbrengen: zelfverzekerdheid en controle over de situatie.

“It was really a great experience working together on the main video that we created for our brand new MR Workspace solution. The team is really creative and made an effort to put themselves into our healthcare world and that really shows in the end-result”

Joyce van der Valk, Global Marketing Communications Manager Precision Diagnosis

Pardis, vertel: welk deel van dit project vertel je op verjaardagen?

Het creëren van de visual effects was de allergrootste uitdaging. De video werd opgenomen in een ruimte waar ook andere demoproducten van Philips stonden. Daarom maakten we een muurtje van behang, waarmee we de illusie wekten dat er een aparte ruimte gebruikt was. Op de set zag dat muurtje er geknutseld uit. Het was dus de uitdaging om dit in de post-productie goed te egaliseren, zodat er een realistisch beeld ontstond. Dat blijft altijd spannend, maar geeft een extra voldaan gevoel nadat het gelukt is.

Als cameraman word je niet vaak meegenomen in het volledige productieproces. Je bent natuurlijk aanwezig op de draaidag zelf, maar het komt regelmatig voor dat dat mijn enige contactmoment is met het product dat centraal staat. Bij Philips ging dat anders. Door betrokken te zijn van conceptontwikkeling tot het uitkiezen van de voice-over heb ik de video van dichtbij tot leven zien komen. Hoe vet is dat!

Zeker zijn van de controle die je hebt

Als het gaat om medische software denk je misschien aan piepjes, grafieken en technische features. Maar de medische industrie gaat meer over mensen dan over machines. Dus: om met een gerust hart onder een MRI-scan te liggen, heb je medische teams nodig die zich zeker voelen over de software waarmee ze werken.

Heeft jouw bedrijf een nieuwe smaak nodig?

Pardis Faqiri

Neem contact op